Beiratkozási információk

BEIRATKOZÁS

Kedves Szülők!

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény 8. § (2) bekezdése alapján minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától (2023. szeptember 1-jétől) legalább napi négyórás óvodai nevelésre kötelezett. 

Óvodánkba a 2023/2024. nevelési évre beiratkozni szándékozókat 2023. április 20-án és 21-én várjuk mindkét napon 8.00 és 17.00 óra között. 

A beiratkozás a szokásos rendben és ütemezésben történhet meg, azonban a szülőnek nem szükséges feltétlenül személyesen megjelennie az intézményben, hanem elektronikus úton is eljárhat. Utóbbi esetben a honlapunkról letöltehető jelentkezési lapot kérjük megküldeni a vaciovoda@invitel.hu e-mail címre, a többi szükséges iratot elegendő a nevelési év megkezdésekor benyújtani.  

Személyes megjelenés esetén előre egyeztetett időpontban tudjuk fogadni a jelentkezőket. A 20/824-4147-es vezetői telefonszámon van lehetőség időpontkérésre.

Az óvodai beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat, továbbá a szülő személyazonosságát igazoló hatósági igazolványokat és lakcímet igazoló hatósági igazolványát.

Óvodánkhoz nem tartozik felvételi körzet, a város bármely részéről és a környező településekről is fogadunk jelentkezőket.

A felvétellel kapcsolatos döntésről legkésőbb 2023. május 19. napjáig értesítjük a jelentkezőket.

 

Karacs Péterné

  intézményvezető
        sk.

Egy hét múlva Föld napja!🌍❣️

Ebben a hosszabb otthon töltött időszakban, hatékonyabban alakítható a gyerekek környezettudatosságra nevelése családi szinten is! Adjuk át nekik a szemléletet, hogy apró dolgokkal (mint szelektív hulladék gyűjtés, fa ültetés), együtt nagyon sokat tehetünk azért, hogy megóvjuk Földünket, ami otthont ad nekünk! 

Itt találtok pár kreatív ötletet a Föld napjához kapcsolódóan! 😊

Miért jó a LEGO? 🙃

Ranschburg Jenő írja:

‘Mi a játék szerepe, funkciója a gyermek életében? Úgy fogalmaznám meg a választ: felkészülés a felnőtt szerep maradéktalan ellátására.

Ha az ún. szerep- vagy konstrukciós játékokra gondolunk, ez tulajdonképpen nem is lehet kétséges. Amikor a gyerekek papás-mamást, doktor bácsist, űrhajóst játszanak, vagy kockából, legóból házat, hidat, hajót építenek, minden bizonnyal a felnőtt tevékenységformákat utánozzák, gyakorolják játékaikban.”

Észrevétlenül fejleszti az alábbi készségeket:

  • szem-kéz koordinációt
  • kreativitást
  • gondolkodást
  • tapintásos érzékelést
  • téri tájékozódást
  • a formaállandóságot
  • a színfelismerést

Az alábbi videóban láthattok különböző ötleteket a legóval történő változatos játékra! 🙂 

Miért jó a gyurmázás? 🤗

Egy igazan jó otthoni elfoglaltság lehet a só-liszt gyurma, hisz a gyurmázás örömén kívül a gyerekek részt vehetnek az elkészítési folyamatban is (mérés, összegyúrás), amit minden bizonnyal élvezni fognak!  😉 
Itt olvashattok róla bővebben és a cikk végén található egy recept is! 

RAJZPÁLYÁZAT❗️❗️❗️

Akinek a gyermeke kedvet és motivációt érez magában ehhez a pályázathoz, küldje el bátran az óvoda e-mail címére (vaciovoda@invitel.hu)  az elkészült művet és mi továbbítjuk!  📧